Crowdfunding werkt het beste via OAMKB

Wij als OAMKB hebben inmiddels vele goede en prettige ervaringen met crowdfunding. Het biedt vele kansen en daarom zijn we er fan van. Wij zetten graag onze kennis en ervaring in om jouw crowdfunding een succes te laten zijn. En als je al klant bent en je lanceert een crowdfunding campagne dan zijn we ook fan van jou! Wij delen dit dan met ons eigen netwerk zodat je optimale exposure krijgt. Zodoende stijgt de kans op een succesvol verloop van je campagne aanzienlijk.

Wat zijn de voordelen van crowdfunding?

Al binnen drie weken resultaat
Bedrijfsfinancieringen worden steeds minder gehonoreerd. Tot het moment van goedkeuring blijf je als ondernemer in onzekerheid zitten. En kan het achteraf allemaal verloren tijd blijken te zijn. Crowdfunding kan een snel alternatief zijn. Mits de juiste aanpak gebruikt kan de benodigde som al binnen drie weken binnen zijn.

Hoe werkt het?
Andere mensen kunnen door middel crowdfunding in de gelegenheid worden gesteld om in jouw onderneming te investeren. Het gaat op basis van vraag en aanbod. OAMKB kan dankzij de samenwerking met Geldvoorelkaar.nl jouw project extra exposure geven. Een bezoeker kan je project bekijken en wanneer het interessant genoeg is geld investeren/doneren. Er kunnen dus veel investeerders zijn die je niet kent, maar ze zien graag je project werkelijkheid worden.

Gebruik het als marktonderzoek
Crowdfunding heeft als voordeel dat het tevens gebruikt kan worden als marktonderzoek. (Durf)investeerders leggen alleen geld in wanneer ze in je geloven en er markt voor is. Het kan dus ook een weerspiegeling zijn of er daadwerkelijk vraag is naar je product of dienst. Het is mogelijk om dit gratis te proberen.

Gebruik het als marketingtool
Tijdens de crowdfunding campagne kun je incentives aanbieden om extra interesse te wekken voor je project. Als dank voor de investering biedt je bijvoorbeeld een deel van je dienstenpakket gratis aan of je stuurt de investeerder een presentje met hun naam erop. Het wordt aangeraden om zo dichtbij mogelijk in je familie en vriendenkring de eerste investeringen te vragen. Met hun kun je openlijk sparren over wat er eventueel beter of anders kan. En zij kunnen het dan ook weer doorzetten naar hun sociale kringen. Gebruik daarom altijd social media, e-mail en persoonlijke contacten om een nog breder publiek te bereiken. Zo groeit de naamsbekendheid en het draagvlak. En speciaal voor klanten van OAMKB verspreiden we jouw project in ons uitgebreide netwerk.

OAMKB regelt het

Ons administratiekantoor in Parkstad regelt alles voor je. De gegevens worden verzameld en gecontroleerd, de pitch wordt geschreven, de aanvraag wordt ingediend en de voortgang wordt bijgehouden. We hebben een vast stappenplan voor je klaarstaan.

Welke voorwaarden zijn er?

De looptijd van je project en rentepercentage zijn geheel naar eigen wens in te vullen. Het mag maximaal 7 jaar duren. Gemiddeld ligt de opbrengst voor een investeerder tussen de 6 en 10%. Dit is bovengemiddeld hoog ten opzichte van bijvoorbeeld de spaarrente. Bij faillissement verliezen de financiers hun inleg. Daarom spreiden ze de investeringen over meerder projecten.

Welke projecten of ondernemingen zijn het meest geschikt?

Crowdfundig kan voor iedere onderneming werken. Tot nu toe zijn de aanvragen niet boven de €1.000.000 uitgekomen. Het is belangrijk om inzichtelijk te hebben waar precies de kansen liggen. En of er bijvoorbeeld kan worden afgelost volgens een bepaalde looptijd. OAMKB is je graag van dienst om jouw project tot een succes te maken.

Stapelfinanciering

De financiering kan ook een combinatie zijn van verschillende vormen. Dit wordt stapelfinanciering genoemd. Zo kan je zelf voor een deel van de financiering zorg dragen, een gedeelte bij de bank financieren en bijvoorbeeld een gedeelte via crowdfunding. Dit traject vergt uiteraard wel meer tijd dan alleen het starten van een crowdfunding campagne.

Nieuwsgierig of jouw financiering tot stand kan komen middels crowdfunding? Neem dan vandaag nog geheel vrijblijvend contact met ons op. We zijn je graag van dienst.

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?